Блінкен: Зеленський та Байден проведуть зустріч 13 вересня

Дж Блінкен і В Зеленський розмовляють на зустрічі
Дж Блінкен і В Зеленський розмовляють на зустрічі

Президенти України та США Володимир Зеленський та Джо Байден зустрінуться у пʼятницю, 13 вересня, повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен під час пресконференції в Києві. Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак також прокоментував цю новину у своєму телеграм-каналі, заявивши: "Буде більше зброї, більше ППО".

У інтерв'ю Sky News Ентоні Блінкен заявив, що Джо Байден не виключає можливості надання Україні дозволу на удари по території Росії далекобійною зброєю. За його словами, США забезпечили Україну всім необхідним для ефективної протидії російській агресії з початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.

Також було повідомлено, що 13 вересня Джо Байден зустрінеться з прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером для обговорення можливості надання Українським Силам оборони дозволу на удари вглиб Росії.

Група конгресменів США звернулася до Джо Байдена з проханням зняти обмеження на використання Україною далекобійної зброї для ударів по військових цілях на території Росії. Законодавці наголошують, що такі обмеження суперечать підходам США до власних операцій та операцій інших партнерів.

Лист підписали члени Палати представників Марсі Каптур, Браян Фіцпатрік, Майк Квіглі, Джо Вілсон, а також сенатори Річард Дурбін та Роджер Вікер. Вони закликають Байдена "негайно зняти обмеження на використання Україною далекобійної зброї, наданої США та іншими союзниками по НАТО, для ударів по легітимних військових цілях на території Росії".

Читайте також