Блокування карток Ощадбанку: з'явилася важлива інформація для пенсіонерів та пільговиків

Блокування карток Ощадбанку: з'явилася важлива інформація для пенсіонерів та пільговиків

Україна почала розблоковувати картки отримувачів пенсій та соціальних виплат

В Україні почали розблокувати банківські картки отримувачів пенсій та соціальних виплат в Ощадбанку людям, які пройшли ідентифікацію. Цю інформацію повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За словами міністерства, ця можливість стосується карток внутрішньо переміщених осіб, які стали на облік до 24 лютого 2022 року. Наразі розблокування банківських карток українців доступне лише через Viber.

"За першими 59 зверненнями, які були передані Пенсійним фондом України на обробку до 27 березня 2024 року, вже почала відбуватися відеоідентифікація для зняття лімітів", - йдеться у повідомленні.

Стаж для виходу на пенсію

За даними Ощадбанку, вже майже 30 клієнтів змогли розблокувати свої картки. Загалом банк отримав близько 300 звернень щодо розблокування карток.

Міністерство зазначило, що розглядається можливість розширення інших каналів спілкування з клієнтами Ощадбанку, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Також розглядається можливість залучення перекладача мови або персонального асистента при проведенні відеоідентифікації осіб з порушеннями зору або слуху.

Раніше ми писали, що пенсіонери можуть втратити виплату. 

Читайте також: