Bloomberg: Країни НАТО сумніваються у ролі США щодо захисту Європи

Країни НАТО обговорюють можливий напад Росії

Представники країн-членів НАТО, учасники Мюнхенської конференції з безпеки, в приватних дискусіях обговорюють можливість нападу Росії на одну з них через сумніви в ролі США в захисті Європи.

Члени НАТО визнають російський напад як небезпеку і говорять про потребу негайної відповіді, так як вони звелика нерозкрытістю щодо традиційної ролі США як головного захисника Європи.

«Зростаюча тривога його (Байдена – редакція) європейських союзників випливає з усвідомлення того, що вони перебувають у моменті, коли Росія підбадьорена своїми успіхами на полі бою, США можуть зменшити підтримку їхнього регіону, а вони самі зробили занадто мало для підготовки» - повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

На конференції у Мюнхені високопосадовці у сфері безпеки висловили занепокоєння через нездатність США надати фінансування Україні. Вони стверджують, що це може спонукати Росію до нападу на союзника НАТО.

Деякі політики висловили думку про зміну зовнішньої політики США, звертаючи більше уваги на Азію, і втрату підтримки Європи. Вони стверджують, що Європа не здатна забезпечити свою безпеку без достатнього стримування та ініціативи.

Зазначається, що нестача необхідного обладнання, зокрема, ракет протиповітряної оборони, вже призвела до серйозних збитків від російських ракетних обстрілів.

Міністр оборони Німеччини закликав Європу та НАТО готуватися до найгіршого сценарію війни з Росією.