Блузка за 64 тис. Що носить «слуга» Підласа, яка запропонувала підвищити податки (фото)

Нардеп Підласа пропонує збільшити податки

Голова Комітету Верховної Ради з бюджету, народна депутатка Роксолана Підласа, запропонувала збільшити податки для українців, які заробляють від 20 тис. грн на місяць і підвищити військовий збір до 3%. Вона також запропонувала ввести окремі податки на розкіш, зокрема, сплачувати додаткове мито на нові айфони. Проте її власна любов до розкоші була помічена користувачами.

Багато українців були обурені заявою Підласої, оскільки сама нардепка вибирає для себе дорогі брендові речі. Речі депутатки коштують набагато більше, ніж середня зарплата українців. Наприклад, вона носить блузу від Gucci, яка коштує $1700.

Проте деякі користувачі підтримують ідею Підласи. Так що довкола цього питання є багато дискусій.

Варто згадати, що декілька років тому Підласа прийшла до Ради з сумкою Dolce&Gabbana за €1375, що дорівнювало середній місячній зарплаті народних депутатів. Вона намагалася сховати лого бренду від камер, ймовірно, щоб уникнути скандалу.

Військовий збір та податки на розкіш

У разі додаткової мобілізації кількість військовослужбовців значно збільшиться, що вимагатиме значні кошти. Тому Підласа запропонувала збільшити військовий збір і ввести податки на розкіш, оскільки в Україну продовжують імпортувати дорогу техніку та автомобілі.

«Якщо це новий айфон, який коштує 60-70 тис. грн, то можна оподаткувати його додатковим митом. Якщо ви заробляєте від 20 тис. грн, наприклад, то можете платити військовий збір не 1,5%, а 3%. Це допоможе утримувати наше військо», - наголосила Підласа.