Британська розвідка повідомила, як Путін використав Кіркорова

Російська влада продовжує тискати на громадських і культурних діячів, щоб демонструвати відкрите підтримування війни проти України. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у своєму Twitter.

Зірка російської естради Філіп Кіркоров відвідав поранених солдатів на окупованій території України та давав концерти. Його включили до "чорного списку" після скандалу, пов'язаного з грудневою "майже голою" вечіркою в Москві, повідомляється.

Кремль майже напевно навмисно роздмухав і використав скандал, прагнучи зобразити контраст між росіянами, які "патріотично" підтримують військові дії, і гедоністичною "прозахідною столичною елітою. Один із учасників був ув'язнений, оштрафований за так званими законами про "ЛГБТ-пропаганду" та викликаний у військомат", – зазначають у міноборони Британії.

Видання "Медуза" повідомило, що в лютому адміністрація президента розіслала оновлений "чорний список" з 50 артистів російським концертним промоутерам, фактично заборонивши їм виступати на території Росії. До цього списку увійшли публічні противники війни поряд з іншими артистами, у тому числі Кіркоровим, які викликали гнів Кремля з різних причин.

За даними британської розвідки, наслідки гучної вечірки демонструють все більше присутність війни у громадському житті.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року російські зірки, серед яких зрадники України та відкриті путіністи, потрапили в гучний скандал через "голу вечірку". Організатором вечірки стала блогерка і ведуча Настя Івлєєва. Там також з'явився Кіркоров, який після цього пообіцяв вибачитися і зізнався в своєму патріотизмі.