Британські посадовці змінюють позицію щодо Трампа - ЗМІ

Британські посадовці змінюють позицію щодо Трампа - ЗМІ
Британські посадовці змінюють позицію щодо Трампа - ЗМІ

Британські посадовці висловили критику щодо Дональда Трампа

Аналіз коментарів нових представників Міністерства закордонних справ Великої Британії показує, що останнім часом багато високопосадовців висловлювали негативні думки про Дональда Трампа. Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, який раніше був лейбористом, назвав Трампа "соціопатом, який симпатизує неонацистам".

З врахуванням можливості другого президентського терміну Трампа, Леммі став більш обережним в своїх висловлюваннях, заявляючи, що позицію Трампа щодо європейської безпеки "часто неправильно розуміють". Він також згадав про "точки дотику" з кандидатом на посаду віцепрезидента Джей Ді Венсом. Леммі відмовився коментувати свої попередні слова, зауважуючи, що всі політики мали щось сказати про Трампа "в минулому".

Проте нові міністри у справах Північної Америки Стівен Дауті та Індо-Тихоокеанського регіону Кетрін Вест висловили жорстку критику Трампа в квітні 2019 року. Вони стали авторами пропозиції, в якій закликали уряд скасувати майбутній візит Трампа до Великої Британії. У документі згадувалося про мізогінізм, расизм і ксенофобію Трампа, а також його зв'язки з ультраправою екстремістською організацією у Великій Британії. Дауті також зазначив, що Трамп не показує співчуття й уваги до інших людей, які не задовольняють його інтересів. Міністри також засудили рішення Трампа вийти з Паризької угоди про зміну клімату.

Джерело: ZN.UA

Читайте також