Буданов розповів, яку зброю потребує Україна від Заходу

Україна потребує допомоги західних партнерів – Головний управління розвідки

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Україна дуже потребує допомоги західних партнерів, зокрема у виділенні артилерійських систем. Про це він зазначив в інтерв'ю для CNN.

Це те, що дійсно може допомогти завдати військової поразки Росії - цитує Буданова пресслужба ГУР.

За словами Буданова, Україні необхідно значно збільшити кількість артилерійських систем на полі бою через їх зношування внаслідок активних бойових дій. Також потрібні боєприпаси, які є вирішальним фактором у цьому конфлікті.

Начальник розвідки зазначив, що штурмовики, подібні до американських А-10, допоможуть знизити бойовий потенціал ЗС РФ. Він також наголосив, що сподівається на позитивне рішення щодо надання допомоги з боку США.

Раніше стало відомо, що американські бомби GLSDB вже направляються на фронт для використання українськими військовими, як частина допомоги від США. Водночас у США тривають дебати щодо виділення фінансової допомоги Україні.

Наразі у політичному середовищі США обговорюється пропозиція щодо національної безпеки, яка охоплює допомогу Україні та реформи прикордонної політики.

Сенат США готовий до протистояння з Палатою представників у цьому питанні, хоча спікер Палати представників Майк Джонсон висловив свої сумніви щодо успіху цієї пропозиції.