"Будуть великі штрафи": Гетманцев звернувся до підприємців

Із 1 жовтня в Україні відновлюються штрафи за торгівлю без касових апаратів.

Підприємцям необхідно буде застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО). Про це в ефірі Українського радіо нагадав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Я хочу звернутися до підприємств торгівлі стосовно встановлення касових апаратів. З 1 жовтня будуть впроваджені великі штрафи за невстановлення цих апаратів. Перевірки касових апаратів відновлені", ‒ сказав Гетманцев.

Однак, за його словами, планові перевірки стосуватимуться не всіх підприємців.

"Перевірки стосуються певних груп платників податків. Це підакцизні товари: горілка, тютюн, паливо, електроенергія, банківські й фінансові установи, а також гральний бізнес. Днями буде ухвалено план податкових перевірок. І до кінця року перевірять усі підприємства", ‒ сказав Гетманцев.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт про скасування єдиного податку 2% і часткове зняття мораторію на перевірки бізнесу.

Торік у березні Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу. Компаніям з оборотом до 10 млрд грн дозволили перейти на спрощену систему оподаткування, як на третій групі ФОП. Замість ПДВ (20%) і податку на прибуток (18%) сплачувати 2% з доходу.