Частина українців залишилася без пенсії: чи можна відновити виплати

Частина українців залишилася без пенсії: чи можна відновити виплати

Українські пенсіонери мають пройти ідентифікацію для отримання виплат

Деякі пенсіонери в Україні припинили отримувати свої виплати, повідомляє прес-служба ПФУ. Кожні півроку певна категорія пенсіонерів повинна пройти процедуру ідентифікації, і ті, хто не зробив цього, ризикує втратити свої виплати.

Нагадується, що ідентифікацію мають пройти всі пенсіонери, які отримали статус ВПО до 24 лютого 2022 року. Не треба панікувати, якщо ви не встигли зробити це вчасно, тому що ідентифікацію можна пройти зараз незалежно від термінів.

“Якщо пенсіонер із числа ВПО пройшов фізичну ідентифікацію в банку, фінансування виплати буде відновлено в найближчий період після надходження від установи банку до Пенсійного фонду України інформації про встановлення особи”, - пояснили в ПФУ.

Ідентифікацію можна здійснити у відділенні ПФУ, відділенні банку "Ощадбанк" або через відеоконференцію, а також в особистому кабінеті на веб-порталі Пенсійного фонду.

Якщо пенсіонер не здійснить ідентифікацію, його виплати тимчасово заморожуться до підтвердження особи. Однак пенсія продовжить накопичуватися, але не буде надходити на рахунок одержувача. Це робиться для перевірки законного одержувача коштів і запобігання шахраїв.

Читайте також:

Нагадаємо, які виплати можуть отримати українці з зарплатою 15 тисяч гривень.

 

Читайте також: