Частину України накрила хмара пилу: коли покращає ситуація

Хмара пилу покриває Україну: погіршення ситуації
Хмара пилу покриває Україну: погіршення ситуації

На території декількох українських міст спостерігається пилова буря. Жителі Полтави, Дніпра та Харкова повідомляють про пилову хмару, яка з'явилася в повітрі вночі.

Про це повідомляє веб-ресурс "Хвиля".

В соціальних мережах почали з'являтися відео, які показують знижену видимість у містах через пил, що перебуває в повітрі.

За даними Українського гідрометцентру, пилову хмару, яка рухається з боку Казахстану та Узбекистану, можна побачити на карті https://www.windy.com/?46.838,30.074,5.

Спеціалісти Українського гідрометцентру пояснюють, що така ситуація буде тривати до п'ятниці. Потім напрям вітру зміниться на південний та західний. Вони також зауважують, що пил буде накривати Україну хвилями, тобто чергуватимуться поліпшення та погіршення видимості та якості повітря.

Пиловий бур'ян також потрапить на територію Київщини 1 та 2 жовтня, але його кількість буде меншою. Але для Київської, Чернігівської та Сумської областей погіршення якості повітря може бути також пов'язане з переміщенням оксиду вуглецю з північного сходу за межі України 1 жовтня.

Варто зазначити, що це не перший раз, коли Україна стає жертвою пилової бурі. У квітні цього року пил з африканської пустелі Сахара охопив значну частину Європи, включаючи Україну. Люди скаржилися на "іржаві" сліди на машинах, листках рослин та вікнах після дощу.

Читайте також

Пенсія у спадок: хто може її отримати
сьогодні, 14:20 10 переглянули
Зображення пенсійного посвідчення і руки