Республіканці готують легальну процедуру скасування результатів виборів у США - ЗМІ

Вибори у США - Республіканці готуються скасувати результати
Вибори у США - Республіканці готуються скасувати результати

Республіканська партія готується оскаржити результати президентських виборів у США. На думку команди Камали Гарріс, кандидата від демократів, такий крок чекався від республіканців. За допомогою подання до суду, вони намагаються обмежити доступність до голосування, а демократи вимагають навпаки - розширення доступу до голосування.

У Арізоні представники адвокатської групи, заснованої радником Дональда Трампа Стівеном Міллером, розробляють теорію, що суд може скасувати результати виборів через можливі "порушення" з боку чиновників. Також в Арізоні вимагають проведення нових турів голосування в округах, де Камала Гарріс випереджає Трампа.

У штаті Мічиган республіканці подали позов для запобігання розширенню доступу до реєстрації виборців та обмежили використання мобільних місць для голосування. Також вони пропонують жорсткіші правила перевірки бюлетенів, що надсилаються поштою.

В Неваді союзники Трампа намагаються очистити списки виборців від осіб, які нібито не мають права голосу, а також від громадян іноземних держав, хоча строк для перевірки списків виборців уже минув.

У Пенсильванії республіканці хочуть встановити суворі правила для голосування поштою та обмежити можливість виборців виправляти помилки у своїх бюлетенях. Ця стратегія націлена на підрив віри у систему голосування, зауваживає національний комітет Республіканської партії.

В команді Камали Гарріс вважають, що республіканці планують посіяти недовіру до виборів і підірвати демократію для того, щоб після поразки кричати про нечесність.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також

Пенсія у спадок: хто може її отримати
сьогодні, 14:20 10 переглянули
Зображення пенсійного посвідчення і руки