"Це неприпустимо" – Україна вимагає пояснень від ООН

Організація Об'єднаних Націй досі не направила в Україну свою місію для розслідування уламків іранських дронів, які російські терористи використовують у війні.

Міністерство закордонних справ вимагає від ООН пояснень за свою бездіяльність. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу.

Україна та її партнери звернулися до ООН із закликом направити місію експертів для вивчення застосування Російською Федерацією іранських дронів ще з початку використання їх ворогом, сказав Кулеба.

"Це не просто місія. Річ у тому, що постачання Росії безпілотників іранського виробництва порушує резолюцію Радбезу ООН 2015 року, що закріплює ядерну угоду з Іраном", заявив.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

14 жовтня Україна звернулася до секретаріату ООН з приводу направлення місії.

"Секретаріат запропонував дві альтернативні дати в листопаді, одну з яких вже було узгоджено. Але згодом секретаріат ООН поінформував про неможливість відвідання України у ці терміни", розповів міністр.

Генеральний секретар Антоніу Гутерріш і загалом ООН досі не зробили жодних кроків для направлення місії в Україну, сказав Кулеба.

"А в цей час іранські дрони продовжують знищувати об'єкти критичної інфраструктури нашої держави, створюючи жахливі умови для життя цивільних громадян посеред зими. Я розумію, що у Нью-Йорку не так холодно, постійно присутнє світло, опалення", сказав міністр.

Те що робить секретаріат ООН зараз це неприпустиме затягування і потурання безкарності Ірану і РФ за їхні дії, заявив.

"Йдеться про порушення резолюції Радбезу. ООН має пояснити причини затримки і бездіяльності", сказав Кулеба.

Вчора російські терористи атакували Київську область іранськими дронами Shahed-136. Сили протиповітряної оборони України збили 30 з 35 дронів. Ворог запускав їх зі східного узбережжя Азовського моря.

РФ отримала від Ірану ще одну партію дронів, якими атакувала Україну сьогодні. РФ отримала 250 дронів Shahed 136, сказав президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: