Чемпіон України з фехтування загинув на фронті. Згадаймо Дениса Борейка

Україна вшановує пам'ять загиблого військового та фехтувальника Дениса Борейка

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Дениса Борейка.

Денис Борейко, молодший лейтенант у війську та майстер спорту міжнародного класу з фехтування, загинув на території військової частини 3 липня 2023 року. Він був членом Національної збірної команди України, чемпіоном України та призером чемпіонатів світу та Європи.

Денис підтримував ЗСУ та територіальну оборону Дніпра з перших днів вторгнення російських військ. Він брав участь у волонтерстві та допомагав українській армії. Денис прийняв рішення піти на фронт, змінивши спортивну зброю на бойову.

Він розумів наслідки вторгнення. Казав: "Я прийняв рішення. А що буде, якщо вони зможуть дійти до Дніпра? Ми маємо їх зупинити, маємо бути готові", – розповів Ігор Семененко, друг загиблого фехтувальника.

Денис був відомим фехтувальником та засновником першого аматорського фехтувального клубу в Україні. Він був чемпіоном України та представляв нашу країну на міжнародних змаганнях.

Проте війна змінила все. Денис пішов на фронт, щоб захищати свою Батьківщину. Він навчався у військовому інституті та отримав звання молодшого лейтенанта. Розподілили його до артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила, де він працював на посаді заступника командира батареї з морально-психологічного забезпечення.

Він завжди прагнув бути кращим – в спорті, у бізнесі та у військовому житті. Денис був лідером-одинаком, завжди був принциповою та чесною людиною. Його загибель – велика втрата для всієї країни.

"Главком" також долучається до хвилини мовчання і вшановує пам'ять загиблого українського воїна, запалюючи свічки пам'яті та висловлюючи скорботу. Пам'ятимо усіх, хто віддав життя за свободу України.