Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на практичний іспит

Черга на практичний іспит
Черга на практичний іспит

У сервісних центрах МВС недостатньо екзаменаторів та талонів на практичний іспит

Начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик повідомив, що виникла проблема з дефіцитом екзаменаторів та талонів на практичний іспит. Ця проблема стосується центральних і західних регіонів України, куди переїжджають люди з небезпечних областей. У той же час, кількість охочих скласти іспит у Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях значно зменшилася.

Проблема ускладнюється також через брак кадрів, що призводить до збільшення часу очікування на іспит. Один екзаменатор може прийняти від 10 до 15 практичних іспитів на день, але ця кількість може зменшуватися через повітряні тривоги, через які робота зупиняється.

За словами Рудика, вакансії екзаменаторів та адміністраторів вже відкриті в більшості регіонів, але процес їх відбору та навчання триває довго. Кандидати повинні мати посвідчення водія з усіма категоріями, досвід практичного керування та добре володіти інструкцією про проведення іспитів. Вже відібрано 10 кандидатів, які проходять навчання і стажування. Після успішного завершення цього етапу їх призначать на відповідні посади, що дозволить збільшити кількість талонів на практичний іспит.

Якщо виникнуть питання щодо послуг сервісних центрів МВС, можна зателефонувати за номером (044) 290-19-88 або звернутися на офіційні сторінки Головного сервісного центру МВС у соціальних мережах.

Читайте також