Чи можуть інші країни вступити у війну з Росією ‒ Кулеба розповів

Чи можуть інші країни вступити у війну з Росією ‒ Кулеба розповів

Україна сама здатна захистити себе. Тому ніколи не просила партнерів допомогти військами у боротьбі з російською агресією.

Однак, українським військовим потрібне озброєння від союзників. Про це в інтерв'ю арабському каналу Al Aan TV розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми впевнені в наших силах, у здатності захистити нашу країну", ‒ сказав Кулеба, відповідаючи на запитання, чи можлива участь нових країн у російсько-українській війні.

"Ми ніколи, я наголошую, ніколи, навіть у найтемніші моменти не просили іноземних солдатів приходити на нашу землю. Ми ніколи не просили інші країни надсилати війська в Україну. Ми розуміємо, що це наша країна і ми захищатимемо її. Але це правда, що ми просимо надсилати нам зброю, яка допоможе нам перемогти армію, яка перевершує нашу як за чисельним складом, так і зброєю", ‒ наголосив Кулеба.

В Україні очікують на розгортання американської системи Patriot у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем вже розпочалася. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 4 січня.

21 грудня держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про надання нового пакета безпекової допомоги Україні майже на $1,85 млрд, який вперше включатиме зенітні ракетні комплекси Patriot. Згодом президент країни Джо Байден підписав меморандум про виділення Україні чергового траншу.

Загалом США надали Україні приблизно $21,2 млрд з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

Читайте також: