Членство України в НАТО посилить Чорноморський регіон - МЗС

Україна посилить Чорноморський регіон через вступ до НАТО

У Міністерстві закордонних справ повідомили, що приєднання України до НАТО буде корисним як для альянсу, так і для Чорноморського регіону. Це було зазначено заступником міністра закордонних справ Миколою Точицьким на Анталійському дипломатичному форумі. Він також наголосив, що Україна може стати сильним партнером для НАТО і Туреччини.

"Україна може бути ще одним сильним партнером не лише для НАТО, а й для Туреччини. Ми демонструємо, що можемо бути успішними. Ми дуже мирна нація, але коли нас хтось зачіпає, ми відповідаємо", - зазначив він.

Точицький також зазначив, що Україна була активною в розробці перемир'я, але Росія продовжує агресію та завдає шкоди Україні. Він подякував Туреччині за її допомогу, але наголосив, що переговори з Росією можуть відбутися тільки після повного виходу російських військ з України.

"Переговори можливі лише після того, як російські війська будуть повністю виведені з України... І тільки після цього ми зможемо говорити з Росією, та й то лише про компенсацію Росією за всі руйнування, шкоду, втрати, за все, що було зруйновано в ході російської агресії", - зазначив дипломат.

Точицький заключив, що мирні перемовини неможливі без виконання певних умов.

Джерело: Укрінформ