«Чому НАТО продовжує існувати»: Ілон Маск зробив нову скандальну заяву

Ілон Маск натякає на розформування НАТО

Американський мільярдер і бізнесмен Ілон Маск висловив свої думки щодо НАТО в соцмережі X (колишній Twitter) після того, як Девід Сакс роздумував про цей альянс.

«У 1991 році Радянський Союз розпався, і НАТО зіткнулася з екзистенційною кризою: причина його існування більше не існує. Але замість того, щоб розформуватися, Альянс придумав нову місію: розширитися. А у замкненому циклі розширення НАТО створить ворожість, необхідну для виправдання себе», – написав Девід Сакс.

Маск підтримав ці думки та запитав, чому НАТО все ще існує, коли їх причина існування, Варшавський договір, розпався.

«Правда! Я завжди дивувався, чому НАТО продовжує існувати, попри те, що його ворог і причина існування, Варшавський договір, розпалися», – написав Ілон Маск.

Зазначимо, що раніше Маск викликав суперечки після допису з зображенням Сталіна, яке він опублікував у своїй соцмережі X (колишній Twitter). Тоді Маск використав цю картинку, щоб відповісти на жалобу Тонна Кендріка, який втратив роботу у Google Gemini.

Крім того, Маск висловив думку, що Україна все більше ослаблюється і підтримав ідею укладання мирної угоди з Росією рік тому. Він також підтримує повністю припинити військову допомогу США Україні.

Раніше Маск закликав громадян США тиснути на сенаторів, щоб вони не схвалювали продовження військової допомоги Україні.