Японія допоможе Херсонщині із розмінуванням

Японія допоможе Херсонщині із розмінуванням

Херсонська область обговорила подальшу співпрацю з Японією

Херсонська область обговорила подальшу співпрацю з Японією, включаючи управління відходами, відкриття сміттєпереробного заводу та допомогу в розмінуванні для забезпечення безпеки в регіоні.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні, паном Кунінорі Мацуда. Обговорили подальші напрямки взаємодії. Зокрема - в управлінні відходами. Японія має колосальний досвід у цьому питанні. Це підтверджується і участю у спільному проекті з ПРООН, в рамках якого Херсонщина отримала 41 одиницю техніки для розчищення завалів", - зазначив він.

Прокудін звернув увагу, що постійні російські обстріли стали причиною тисяч тонн відходів, що залишаються внаслідок руйнувань. Вони потребують правильної утилізації.

"Тому у планах - відкрити модульний завод з переробки будівельного сміття. Таким чином вирішується не лише екологічне питання. З відходів можна отримувати щебінь, пісок, цемент. Ці матеріали повторно використовуватимуться для відбудови зруйнованих об'єктів", - повідомив він.

Також говорили про допомогу Японії в розмінуванні. На Херсонщині загроза мін залишається великою. Підтримка в навчанні та забезпеченні технічних потреб дуже важливі, щоб зробити регіон безпечним.

Читайте також: