Чому Трамп буде підтримувати Україну

Трамп: ідеологія, ставлення до України та вплив на політику

І після перемоги Трампа на праймеріз в Айові, яка ставила його в ряд хідосцілей для республіканців на виборах, можна говорити про нього як про майбутнього президента США.

Деякі ЗМІ та експерти демонізують Трампа, але насправді у нього є чітка ідеологія. Його метою є зробити США номер 1, а не розповсюджувати демократію по світу. Він критикує месіанські цілі пропагандувати свободу і демократію та залежність від союзників. Трамп вважає, що партнери США наживаються на американцях, використовуючи демократичні цінності. Його заяви про вихід з НАТО базуються на цій ідеології, а не на популістських настроях.

«Звісно, що нас в першу чергу хвилює ставлення Трампа до України. Тут є дві історії - перша це особисте - він через нас постраждав зі скандалом з ніби-то тиском на Зеленського розпочати розслідування проти Байдена. За це йому намагались оголосити імпічмент. Тому однозначно Трамп негативно ставиться до нашої країни і всього з нею пов’язаного. Друга історія - найбільшим ворогом Трампа є Китай. Він вважає, що політика демократів призвела до росту Китаю, який безсовісно крав технології і заробляв на ринку США. Фактично, він вважає, що США виростили собі потужного ворога бездумною політикою. І це хороші для нас новини.»

Для Трампа Китай є головним ворогом, тому його позиція по Україні важлива. Чим більше Китай інтегрується з Росією, тим складніше буде для Трампа перемогти. Тому, за його логікою, він буде підтримувати Україну в більших масштабах, ніж Байден. Він також буде розглядати Україну як потужну силу, що допоможе змусити Путіна сісти за стіл переговорів.

Проте, рік 2020 стане для нас травматичним через виборчу кампанію Трампа. Ми будемо страждати від блокування пакету допомоги і нервовості, яку він породжує своїми заявами. Важливо розуміти, що Трамп грає на виборах і буде використовувати будь-які можливості для зароблення балів. Тому ми повинні бути терплячими і розрізняти передвиборчу гонку від реальної політики.