Чому українські пілоти відбули до США ‒ у Повітряних силах пояснили

Чому українські пілоти відбули до США ‒ у Повітряних силах пояснили

Два українські пілоти відбули до Сполучених Штатів Америки, щоб визначити, скільки потрібно часу та засобів для ймовірного навчання українських військових керуванню американськими літаками.

Адже система управління західних та радянських бойових літаків суттєво відрізняється. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, західні партнери також намагаються зрозуміти рівень підготовки українських пілотів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Філософія управління радянською технікою дещо інша, ніж філософія управління західною технікою. Навіть ручка управління літаків радянських, винищувачів, знаходиться посередині, а у західних ‒ збоку. Бортове обладнання, яке треба теж зрозуміти, як воно працює", ‒ сказав Ігнат.

За його словами, два українських пілоти, які відбули до США, повинні допомогти проаналізувати, скільки часу знадобиться на навчання.

До того ж, для опанування західних літаків мають пройти навчання не лише українські пілоти, але й військові інженери, які забезпечують роботу авіації.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що Україна отримає західні літаки.

Україна обов'язково отримає від західних партнерів сучасні винищувачі. Українським військовим нададуть літаки кількох типів. Один з яких стане основним для ЗСУ. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Читайте також: