Чому залишати телефон заряджатися на ніч погана ідея: пояснюємо

Чому залишати телефон заряджатися на ніч погана ідея: пояснюємо
  • Не всі власники смартфонів добре дбають про свої гаджети, і це призводить до проблем.
  • Найбільш проблемна частина смартфона - це його акумулятор. Щоб подовше зберігати його робочий стан, треба правильно користуватися смартфоном.
  • На Gazeta.ua вже було сказано про головні помилки, які спричиняють виснаження батареї смартфона. Але сьогодні ми поглибимося в питання, чому не варто залишати телефон на зарядці всю ніч.
  • Основним недоліком зарядки вночі є перегрів. Завдяки високій температурі заряджання батарея швидше набирає заряд, проте коли досягає максимального рівня, вона починає видавати надмірну потужність у вигляді тепла.

Незважаючи на це, виробники смартфонів встановлюють захист від перезаряджання, тому вранці ви можете помітити, що ваш телефон заряджений і не нагрітий, індикатором лише нагадує лише гарячий адаптер. Це можливо завдяки контролеру, який перериває процес зарядки.

Незалежно від цього, не всі моделі смартфонів мають таку функцію, особливо якщо ваш гаджет досить старий.

Хоча літій-іонні акумулятори мають свої переваги, це не означає, що повинні бути завжди заряджені на 100% або повністю розряджені. Обидва випадки шкідливі і впливають на максимальну ємність акумулятора.

Тому, залишати телефон на зарядці надовго, наприклад, на ніч, все ж таки не рекомендується. Хоча, це можливо зі спеціальними налаштуваннями. Добре, що сучасні смартфони вміють контролювати потік енергії на певному рівні.

  • Тому краще не заряджати телефон повністю на ніч, а обмежитися зарядом до 80%. Є спеціальна програма Battery Charge Limit, яка рекомендує встановити таку межу заряду за замовчуванням. Тому бажано залишити її без змін. Це продовжить термін служби аккумулятора, але треба запам'ятати, що час автономної роботи смартфона значно скоротиться.

Смартфон став одним з головних пристроїв у нашому житті. Відтак під час війни особливо важливо мати змогу підтримувати зв'язок із рідними.

Тому телефон завжди має бути в робочому стані. Однак, не всі власники смартфонів нехтували правильною експлуатацією своїх гаджетів, і у них виникало чимало проблем, особливо з акумулятором. Gazeta.ua детальніше розповість про правильну зарядку смартфону, щоб продовжити термін служби його батареї.

Читайте також: