Данілов назвав чотири ключові компоненти для відновлення авіасполучення в Україні

За даними секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова, для відновлення авіасполучення в Україні потрібно виконати кілька важливих умов. Він зазначив, що в даний час розглядаються кілька пропозицій, але є чотири ключові компоненти, які необхідно вирішити.

По-перше, це захист летовищ, де буде використовуватися авіація. По-друге, потрібна готова інфраструктура. По-третє, необхідний механізм страхування, оскільки без нього ніхто не займатиметься цим. І нарешті, компанія, яка буде здійснювати перельоти, також має бути вирішена ця проблема

Данілов наголосив, що спільними зусиллями ці питання будуть вирішені і Україна зможе скористатися своїм небом. Він також додав, що він впевнений, що наступного року це питання буде рухатися з мертвої точки.

Президент України Володимир Зеленський також зазнамив, що Україна працює над відкриттям аеропортів для цивільних літаків, зокрема аеропорту "Бориспіль". Він наголосив, що це важлива і відповідальна справа і відкриття "Борисполя" буде перемогою української протиповітряної оборони і потужним економічним кроком. "Відкриття його - це перемога української ППО", - підкреслив Зеленський.

Нещодавно з міжнародного аеропорту "Бориспіль" вилетів цивільний літак Boing 777-300. Відновлення авіасполучення в Україні є важливим кроком у розвитку країни.