Данілов пояснив, чому повний перехід економіки України на воєнні «рейки» неможливий

Україна не може повністю перейти на економіку воєнного типу, оскільки такий напрямок можуть обрати лише авторитарні або тоталітарні режими, подібні до колишнього Радянського Союзу. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Українському радіо".

Він зазначив, що використання терміна "перехід економіки на воєнні рейки" є некоректним, оскільки в Україні існує зовсім інша система державного управління та власності. В СРСР, де ця система була замкнутою, такий перехід був можливим, але в Україні, де є державне управління та приватний сектор, це фізично неможливо, за словами Данілова.

Натомість, Україна зосереджує свої зусилля на розробці військових боєприпасів, бронетехніки та ракет. Державні підприємства та приватні компанії беруть активну участь у цьому процесі. Наприклад, в Україні створена приватна компанія, яка розробила морські дрони для боротьби з окупантами, хоча її засновник не мав жодного досвіду в цій галузі.

За словами Данілова, західні партнери України вражені тим, що наша країна здатна досягати таких унікальних досягнень за короткий проміжок часу.

Раніше повідомлялося, що Україна готова до компромісів, щоб стати членом Європейського Союзу.