ДБР оголосило підозру бізнесмену Гринкевичу та його сину

У ДБР повідомили про підозру львівському бізнесмену

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру львівському бізнесмену, який є одним з найбільших постачальників Міністерства оборони. Він разом з членами злочинної організації завдав збитків уряду на майже 1 мільярд гривень.

Основною фігурою є Ігор Гринкевич, його син Роман та троє керівників компаній, які контролювалися ним. За інформацією ДБР, вони організували схему протиправного заволодіння бюджетними коштами. Цей бізнесмен уклав угоди з Міноборони на постачання низькоякісного військового одягу. В наслідок цього, компанії Гринкевича уклали 23 договори на суму понад 1,5 мільярда гривень.

Під час розслідування було встановлено, що для виконання замовлень з оборонних потреб були залучені підприємства, які раніше займались іншою сферою діяльності. Вони не мали необхідних потужностей для виготовлення та зберігання необхідних товарів для Міноборони. В результаті цього, державі було завдано збитків на суму понад 934 мільйонів гривень.

П’ятеро членів злочинної організації були оголошені підозрюваними у створенні та участі у злочинній організації, а також у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою. Їм також інкримінується вчинення злочинів в умовах воєнного стану та в особливо великих розмірах. За законом, за ці злочини передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

У розслідуванні з'явились звинувачення щодо Ігоря Гринкевича і його родини неодноразово. Чоловіка звинувачують у розкраданні грошей на потреби військових, завищених цінах на обладнання та проблемах у будівництві. Серед заявлених звинувачень також є висловлення про те, що Роман Гринкевич інвестує в майбутню кар'єру своєї дружини та подарунки для неї, і ці кошти можуть бути походженням його батька.

ДБР також повідомило, що на їх запит Нацагентство розшукало активи Ігоря Гринкевича та осіб, пов'язаних з його незаконною діяльністю.