Деяким українцям доведеться переоформлювати субсидії з 1 липня: причина

Переоформлення субсидій для українців з 1 липня
Переоформлення субсидій для українців з 1 липня

Важливе повідомлення для окремих отримувачів субсидій та пільг оприлюднив Пенсійний фонд України (ПФУ).

Згідно з повідомленням ПФУ, деяким громадянам потрібно звернутися за продовженням виплат, оскільки завершився спеціальний порядок виплат, який був запроваджений під час військового стану.

Зміни стосуються осіб, які мешкали або перебували на тимчасово окупованих територіях або в зонах активних бойових дій з 24 лютого 2022 року і які ще не зверталися за перепризначенням субсидій або пільг з початку вторгнення.

З 1 липня 2024 року цим громадянам необхідно подати заяву та відповідні документи до органу ПФУ для продовження отримання виплат. Це можна зробити особисто через сервісні центри ПФУ, уповноважених осіб місцевих рад або центрів надання адміністративних послуг, поштою на адресу відповідного органу ПФУ, або онлайн через веб-портал електронних послуг ПФУ, мобільний додаток "Пенсійний фонд" або портал "Дія".

ПФУ також повідомив, що цю інформацію розміщено у особистих кабінетах користувачів на веб-порталі електронних послуг фонду в розділі "Мої повідомлення" (рубрика "Індивідуальні повідомлення").

Пенсійний фонд закликає зацікавлених осіб звернутися своєчасно для продовження виплат і уникнення можливих перерв у отриманні фінансової підтримки.

Читайте також