Демобілізація військових: нардеп озвучив проблему, з якою зіткнулася Верховна Рада

Проблеми демобілізації українських військових

Україна продовжує шукати вирішення проблеми демобілізації військових. Нардеп Роман Костенко наголошує на необхідності враховувати тривалість служби та розуміти це питання. Він зазначає, що втягнутий у війну народ повинен мати можливість відпочити та отримати заслужений відпочинок.

«Війна триває завдяки добровольцям, які воюють з самого початку вторгнення», - зауважив нардеп.

Костенко відзначив, що депутатам доводиться приймати складні рішення, балансуючи між потребою довести демобілізацію до кінця та забезпеченням національної безпеки. Він підкреслює, що військові захисники - це гарант існування країни.

До кінця весни 7 тисяч українських військових звільнять у запас. Президент Зеленський підписав закон про демобілізацію військових строкової служби, але остаточний варіант вирішення питання поки не узгоджено.

Демобілізація в Україні: перспективи та виклики

Україна впроваджує демобілізацію військових строкової служби, які добровольців не звільнили від служби під час російської агресії. Законопроєкт про демобілізацію вніс президент Зеленський, за яким військовослужбовці, строк яких закінчився під час воєнного стану або командування продовжило їх службу, будуть звільнені у запас згідно з указом президента.

Читайте також:

  •  Демобілізація захисників, які воюють три роки. Веніславський озвучив ключові тези
  • Демобілізація в Україні: комбат розповів, чи реально замінити бійців, які воюють з перших днів