День пам’яті жертв Голодоморів: Зеленський звернувся до світу із закликом

В День пам'яті жертв Голодоморів український президент Володимир Зеленський висловив подяку всім країнам, які визнали Голодомор злочином проти України, і закликав світ об'єднатися і запобігти злочинам сьогодення. Про це йдеться в його зверненні.

Сьогодні Україна з глибоким сумом вшановує пам'ять про мільйони жертв голодоморів.

"Нас хотіли підкорити, спокусити, знищити. Але не змогли. Вони намагались приховати правду і забути про жахливі злочини. Але не змогли. Вони хотіли змішати нас, ввести в оману, змусити нас забути. Але не змогли. І сьогодні зі скорботою і повагою ми вшановуємо пам'ять про мільйони наших людей - мільйони жертв голодоморів", - сказав Зеленський.

"Трагедія, через яку ми сьогодні плачемо й мовчимо, так тихо, що має чути ввесь світ. Це вираз українського болю", - зазначив президент.

Зеленський впевнений, що "світ повинен об'єднатися і засудити злочини минулого, повинен об'єднатися і запобігти злочинам сьогодення".

"Зло не було зупинене, не було помститися. Але ми зупиняємо його зараз. Україна витримає. Україна не зникне. Україна збереже себе і правду", - підсумував президент.