Депутат відповів, чи зменшать в Україні мобілізаційний вік до 20 років

Депутат відповів, чи зменшать в Україні мобілізаційний вік до 20 років

Українцям розповіли про зменшення призовного віку до 20 років

Українцям повідомили, що зменшення призовного віку до 20 років не планується. Таку інформацію передав народний депутат Федір Веніславський. За його словами, наразі немає потреби зменшувати мобілізаційний вік до 20 років. Раніше вік був зменшений з 27 до 25 років для формування резерву армії та компенсації втрат. Проте, Веніславський заперечує розмови про радикальне зменшення призовного віку до 20 років.

"Рішення про зменшення призовного віку – це, по-перше, повернення до здорового глузду, що існував раніше. Бо призовний вік у всьому світі – від 17-18 до 25 років. А по-друге, ця зміна зроблена для того, щоб молоді люди у віці від 25 та 27 років на підставі цього закону отримали статус військовозобов'язаних, а отже, можуть бути мобілізовані до ЗСУ", – пояснив нардеп.

Веніславський також заверив, що не буде протиріч між указом про зменшення призовного віку та законопроектом про мобілізацію. У законопроекті призовний вік встановлений від 27 років, але це не суперечить зменшенню призовного віку, так як це технічне питання, яке враховано на комітеті.

На найближчому пленарному засіданні Верховної Ради може бути проголосований і підписаний законопроект про мобілізацію.

Раніше влада вирішила розглянути обмеження для ухилістів від мобілізації.

Читайте також: