Держдеп США і німецький Фонд Маршалла анонсували проєкт з містами України

Створено Партнерство з містами України для допомоги у відновленні

Держдепартамент США і Німецький фонд Маршалла (GMF) анонсували про створення Партнерства з містами України (UCP), яке має на меті допомогти у стійкому відновленні міст під час війни.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США.

"Державний департамент і GMF працюватимуть разом, щоб залучити ключові зацікавлені сторони, технічних експертів та фінансових партнерів до зусиль партнерства UCP, поєднуючи енергію й творчість бізнесу та приватного сектора, університетів, неурядових організацій і фондів", - зазначається в повідомленні.

Також передбачається створення нових трансатлантичних партнерств, програм та альянсів між європейськими й американськими організаціями з метою сприяння відновленню та реконструкції принаймні трьох українських міст.

Зусилля UCP також передбачають співпрацю з урядом України, Європейським союзом та його членами, багатосторонніми банками розвитку та двосторонніми донорами. Це має допомогти містам-бенефіціарам знайти необхідні ресурси для відновлення.

Як повідомили в Держдепартаменті, ініціатива UCP розрахована на три роки і буде офіційно запущена під час Конференції з питань відновлення України в Берліні.

Джерело: Еспресо