Дія.Підпис, Національний кешбек і не тільки: Федоров назвав головні досягнення у цифровій трансформації

Головні досягнення у цифровій трансформації
Головні досягнення у цифровій трансформації

Цифровий розвиток України: нові досягнення та програми

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів про важливі новини щодо цифрового розвитку країни. Зокрема, Мінціфра успішно впровадила програму "Національний кешбек" у додатку "Дія". Зараз українцям уже нараховано понад 73 мільйони гривень кешбеку. Також, долучилося 1317 виробників, а кількість зареєстрованих товарів перевищила 260 тисяч.

Федоров закликав українців купувати вітчизняні товари, отримувати кешбек та витрачати його на певні товари та послуги.

Крім цього, проект Дія.Підпис також отримав широке використання з боку українців. Його вже застосували 49 мільйонів разів для різних цілей: підписання заяв, авторизації на сайтах, купівлі квитків на поїзд чи театр. Міністр наголосив, що Дія.Підпис є найзручнішим та найбезпечнішим електронним підписом, який уже активували понад 10,4 мільйона українців.

Успішно проведений перший міжнародний інвестиційний саміт Defense Tech Valley, організований проектом Brave1, також є важливим досягненням. Захід зібрав понад 650 розробників та понад 100 інвесторів, які представили свої інноваційні розробки і обговорили інвестиційні угоди. Міністерство планує залучити понад 50 мільйонів доларів інвестицій в український сектор оборонних технологій до кінця року.

Новину завершує анонс про запуск другого сезону програми "Міцність", яка пропонує підтримку для українських підприємців, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення. Учасники отримають освітні модулі, консультації та менторську підтримку. Фіналісти програми матимуть можливість отримати стипендії до 820 тисяч гривень на розвиток свого бізнесу.

Читайте також