Зеленський заявив, що діалог України та Індії вийшов на "новий рівень"

Зеленський і Індія на високому рівні
Зеленський і Індія на високому рівні

Україна встановлює ближчі відносини з Індією та обговорює можливість зменшення закупівель російської нафти Нью-Делі.

Про це заявив уповноважений президента України з питань санкційної політики Владислав Власюк під час ефіру телемарафону.

За словами Власюка, діалог між Україною та Індією "став будуватися набагато краще та інтенсивніше, ніж був будь-коли". Це дозволяє українській стороні порушувати питання, які її турбують, зокрема щодо закупівель нафти.

Власюк зазначив, що експорт нафти допомагає Росії заробляти гроші для підтримки свого військово-промислового комплексу та продовження військової агресії проти України. Це питання було обговорено під час розмови президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Володимир Зеленський і Нарендра Моді

За оцінками Власюка, це становить приблизно 5-6 мільярдів доларів щомісяця. Він наголосив, що якщо "забрати у РФ зараз ці 5-6 мільярдів від Індії, ще стільки ж від Китаю і ще стільки ж від решти ринку", то Росія буде втрачати можливість виробляти ракети та дрони через кілька місяців.

Уповноважений президента підкреслив важливість цього питання, заявивши, що воно є "набагато важливішим, ніж будь-що інше" в контексті ослаблення російської військової машини.

Раніше ЗМІ повідомили, що Індія стала центром постачання заборонених технологій до РФ.

Читайте також