Директор школи зґвалтував 10-річну ученицю. Вчителі кажуть, що дівчинка його "спровокувала"

У Болівії 39-річний директор школи зґвалтував 10-річну ученицю, яка від нього завагітніла. Прокурор штату Потосі пред'явила йому звинувачення на підставі проведеного розслідування. Ситуація ускладнилася тим, що вчителі та працівники школи звинуватили самих же дівчинку в тому, що вона "спровокувала" цей напад. Навіть хотіли захистити директора у поліції, намагалися захопити місцеву поліцейську дільницю, вчинивши бійку з правоохоронцями.

Напад стався після тривалих переслідувань, включаючи соціальні мережі. Сім'я жертви отримувала погрози, а демонстранти звинуватили дівчинку в тому, що вона "спровокувала" свого ґвалтівника. Офіс омбудсмена Болівії висловив свою позицію, що всі висловлювання, які порушують права жертви та її сім'ї, відкидаються.

У Болівії існує проблема безкарністі ґвалтівників. Країна має один з найвищих рівнів сексуального насильства, але одночасно один з найнижчих рівнів звітності про ці злочини на регіональному рівні. Згідно з даними Equality Now, кожна третя дівчинка в Болівії стає жертвою сексуального насильства до 18 років.

Акторка Еммануель Беар виявилася жертвою інцесту в підлітковому віці. Вона вперше розповіла про це у документальному фільмі "Така гучна тиша", який вона також співрежисувала. Зазначила, що її "врятувала" бабуся. Подробиці злочину не були розкриті.