Допінг потрапив в організм через секс. Як фехтувальниця з Франції змогла уникнути дискваліфікації

Допінг потрапив в організм через секс. Як фехтувальниця з Франції змогла уникнути дискваліфікації

Французьку фехтувальницю Ізаору Тібюс виправдали від обвинувачень у вживанні допінгу. Антидопінговий трибунал Міжнародної федерації фехтування прийняв таке рішення після позитивного тесту, зданого спортсменкою в січні на Кубку світу в Парижі.

Важливо, щоб моя невинуватість була визнана офіційно. З семи років я займалася фехтуванням майже щодня, і втрачати олімпійський шанс було б психологічно дуже важко. Виправдання принесло мені багато емоцій та багато радості. Я зазнала колосального полегшення після всіх переживань, які перенесла останніми місяцями

32-річна рапіристка зуміла довести, що причиною потрапляння забороненої речовини в її організм став "обмін тілесними рідинами" з її бойфрендом - американським фехтувальником Рейсом Імбоденом, який нещодавно завершив кар'єру. Якщо Всесвітня антидопінгова агенція (WADA) не заперечить рішення міжнародної федерації, то Тібюс зможе взяти участь в Олімпіаді у Парижі, де вона є кандидаткою на медалі в особистих та командних змаганнях.

Щоб довести свою невинуватість, Ізаора залучила професора токсикології Жан-Клода Альвареса, який досліджував волосся фехтувальниці та її бойфренда. Експерт виявив наявність анаболічного агента у пробі Рейса, який навмисно прийняв ліки та довго цілував свою подругу. Це експеримент довів, що заборонена речовина потрапила до організму Ізаори через обмін рідинами.

Якщо WADA подасть апеляцію, рішення у цій справі прийматиме спортивний арбітражний суд (CAS).

Читайте також: