Допомога від США вплинула на валютний ринок в Україні

Допомога від США сприятиме закриттю питань бюджету та розвитку економіки країни. Прогнозується, що курсові коливання на міжбанку будуть від 39 до 41 гривень за долар та від 41 до 43 гривень за євро.

Про це банкір Тарас Лєсовий заявив у коментарі для 24 Каналу. Він зазначив, що завдяки допомозі від США питання бюджету на поточний рік будуть закриті, що сприятиме подальшому розвитку економіки.

"Головний меседж валютного ринку у травні, а особливо в післявеликодній період: з 6 по 12 травня – більш розкута поведінка регулятора, що виявиться в частих коливаннях та більшій гнучкості в обсягах валютних інтервенцій зі збереженням загальної формули ринку", - сказав він.

Лєсовий відзначив, що регулятор нарешті займеться реалізацією глобальної стратегії лібералізації, що дозволить законам ринку почати домінувати. Він також зазначив, що прогнозувати ситуацію у валютному секторі буде важко, але тижневі показники коливань будуть стабільними та прогнозованими.

"Зрозуміло, що будь-які зміни курсів на міжбанку миттєво відобразяться й на готівковому ринку. При цьому, як це було з другої половини квітня, курсові коридори для безготівкового і готівкового ринків будуть майже тотожними", - пояснив Лєсовий.

Яким буде курс з 6 по 12 травня

На цьому тижні курс долара подолає психологічний поріг. Буде братися найнижчий показник - 39 гривень за долар.

З 6 по 12 травня коридори валютних коливань на міжбанку будуть від 39 до 41 гривень за долар та від 41 до 43 гривень за євро. На готівковому ринку ці показники становитимуть від 39 до 41 гривень за долар та від 41 до 43,5 гривень за євро.