Допоможе пиво: чотири способи позбутися ведмедки восени

Допоможе пиво: чотири способи позбутися ведмедки восени

Ведмедка - один з найбільш поширених шкідників, який завдає значних збитків урожаю.

Осінь - найкраща пора для боротьби з ведмедкою, про це пише Gazeta.ua.

Зовнішній вигляд ведмедки характеризується темно-бурою шкірою, верхня частина може бути темнішою, а нижня - світлішою. Цей шкідник має здатність літати та копати землю за допомогою змінених передніх кінцівок. Ведмедка дуже стійка і завдає шкоду розсаді овочевих культур, кореневому системі та стеблам рослин. Вона також полюбляє поласувати коренеплодами, цибулинами квітів. Ведмедка, як правило, обирає високі і теплі складові грядки, на яких зимує і влаштовує свої гнізда навесні.

Коли приходить посушливий період, ведмедка намагається уникати сухих ґрунтів, і тому часто перебуває біля водоймищ.

Щоб з'ясувати, що ведмедка завелася на вашому городі, можна розгледіти сліди на траві. Особливо чітко вони видно вранці, коли на траву ще не встигли випади роси. Ведмедка має досить тяжку тулубину, яку вона тягне за собою, залишаючи довгий слід. Крім того, на поверхні землі можуть з'явитися отвори, а на поверхні - невеликі пагорби.

Існують чотири ефективних методи, які допоможуть позбавитися від ведмедок восени.

1. Використання пастки з пивом. Потрібно поставити пляшку з пивом на грядку під кутом 45 градусів, щоб ведмедка могла залізти в неї. Усередині пляшки залишайте невелику кількість пива.

2. Солодощі також можуть бути ефективним засобом у боротьбі зі шкідниками. Покладіть банку з розтопленим медом в яму так, щоб горлушка не видно була над землею. Комахи будуть залюбки втравлятися туди.

3. Пастку можна зробити з соломи та гною. Змішайте їх і розмістіть суміш в ярких углубленнях в землі. Ведмедки будуть шукати саме такі теплі місця для зимівлі. Головне - не забувайте, де розклали пастки, щоб потім їх зібрати разом зі шкідниками.

4. Ще один метод - залиття нірки рідинами. Змішайте воду з гасом і залийте ведмежу нору. Замість гасу можна використати олію, будь-який мийний засіб або інші засоби побутової хімії. Також можна залити воду після прання. Але цей спосіб підходить лише для тих випадків, коли ви не плануєте садити на цьому місці овочі.

Усі садівники знають, наскільки складно позбавитися від одного з найбільших шкідників картоплі - дротяника.

Краще розпочати боротьбу з дротяником саме восени. Почніть з розкислення ґрунту. Найкращий засіб для цього це доломітове борошно, яке не можна переборщити з дозуванням і не вимивається з ґрунту.

Читайте також: