Дрони на фронті у рази ефективніші, ніж артилерія – полковник СБУ

На фронті в Україні дронами вражається значно більше російської техніки, ніж артилерією

Полковник Служби безпеки України, Роман Костенко, заявив, що зараз на передовій військові українці використовують дрони, щоб атакувати техніку ворога. За його словами, дрони ефективніші, економніші і точніше унищожують ворожу техніку, ніж снаряди артилерії.

Костенко зазначив, що під час свого візиту на фронт він обговорював це питання з командирами українських військ. Більшість з них підтвердили, що дрони вразили значно більше техніки, ніж артилерія. "Це не означає, що артилерія втрачає свою цінність на фронті, але я говорю про ураження техніки", - пояснив він.

Костенко також відзначив, що українська індустрія дронів розвивається швидко. Він висловив надію, що держава надасть достатню підтримку виробникам цих апаратів і в результаті Україна зможе стати одним з лідерів у цій галузі.

Повідомляється, що за останню добу в зоні конфлікту відбулося 98 бойових зіткнень, а ворожа сторона здійснила 56 обстрілів та 42 авіаційних удари. У результаті атак загинули та були поранені мирні жителі, а також були пошкоджені будинки та інша інфраструктура.