ДТЕК виготовив мільйон запчастин та 14 комбайнів для стабільної роботи шахт взимку

Машинобудівники компанії "ДТЕК Енерго" виробили 14 комбайнів і практично мільйон запчастин для надійного видобування вугілля протягом опалювального сезону. Це було повідомлено в офіційному заяві компанії.

За десять місяців цього року машинобудівники виготовили і відремонтували 695 одиниць гірничо-шахтного обладнання (ГШО). Зокрема, було представлено 14 нових комбайнів для прохідницького та очисного видобування вугілля. В додаток до цього, у шахтарів є майже 931 тисяча запчастин та комплектуючих.

Дякуючи роботі машинобудівників, шахтарі можуть продовжувати видобувати вугілля у потрібних обсягах та забезпечувати необхідні запаси палива. Це допомагає забезпечувати надійну роботу українських теплоелектростанцій та енергосистеми країни в цілому.

Також, генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв наголосив на тому, що теплоелектростанції мають бути достатньо забезпеченими вугіллям, особливо в холодний період. Тому, всі потреби вуглевидобувних підприємств в гірничо-шахтному обладнанні мають бути повністю задоволені.

Також варто зазначити, що компанія "ДТЕК" збільшила обсяги імпортного вугілля з Польщі до 280 тисяч тонн.