Джонсона покарали за скандальні вечірки на Даунінг-стріт

Експрем'єра Великої Британії Бориса Джонсона позбавили спеціального доступу до парламенту після згоди депутатів із висновками звіту про неправду політика щодо вечірки співробітників на Даунінг-стріт у розпал Covid-обмежень.

Підготовлений комітетом звіт депутати підтримали 354 голосами проти семи, пише Sky News. Серед однопартійців Джонсона з Консервативної партії "за" проголосували 118, а 225 утрималися.

"Джонсон свідомо вводив колег в оману своїми коментарями довкола можливих зібрань співробітників для спілкування й відпочинку у той час, коли для всіх британців діяли суворі обмеження у зв'язку з пандемією коронавірусу", йдеться у висновках звіту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Автори звіту пропонували покарати Джонсона 90-денним відстороненням від роботи у парламенті, якби він не склав повноваження. Запропонували також позбавити його права доступу до парламенту як колишнього депутата, що викликало значну критику прихильників Джонсона.

Під час дебатів з критикою політика виступили і кілька його однопартійців. Зокрема експрем'єрка Тереза Мей зауважила, що виступати проти соратників непросто, але спільна робота "не повинаа перешкоджати робити те, що правильно".

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон йде з парламенту країни через скандал щодо вечірок на Даунінг-стріт у розпал пандемії коронавірусу.

Він ознайомився зі звітом Комітету громад з привілеїв, який розслідував, чи не ввів політик в оману парламент своїми відповідями про вечірки. Джонсон назвав комітет "кенгурячим судом, метою якого було визнати винним, незалежно від фактів". Комітет же заявив, що "слідував процедурам і мандату".