Економіст розповів про "Національну стратегію вбивства бізнесу в Україні 2024-2030"

Общипування або усунення малого бізнесу як класу

Український малий бізнес знову знаходиться під ударом. Загрозою стає общипування цього важливого класу підприємців. Страждають від цього не тільки безпосередній підприємці, але і весь суспільний розвиток.

Кризова ситуація

За останні роки, український малий бізнес став єдиною сільсько-промисловою перлиною, що залишилась в країні. Тільки він забезпечує виробництво товарів і послуг, які затребувані на ринку. Однак, поступово, із посиленням монополізму та впливу великого бізнесу, малий бізнес зазнає все більш утиску і общипування.

Наслідки для суспільства

Працівники малого бізнесу не просто втрачають роботу. Вони втрачають своє існування та можливість прокормити свої сім'ї. Інфраструктура, яку створили малі підприємці, поступово руйнується. В результаті, ми втрачаємо не тільки робочі місця, але і можливість мати доступ до різних товарів і послуг. Суспільство стає все біднішим і залежнішим від великих компаній.

“Цей процес необхідно зупинити. Малий бізнес – це мотор розвитку нашої економіки і суспільства в цілому. Ми повинні захищати його і робити все можливе для забезпечення його розвитку”, - підкреслюють експерти.