Експерт пояснив, чому НАТО не дає Україні зброю для перемоги

Уперше пояснено, чому НАТО не допомагає Україні зброєю
Уперше пояснено, чому НАТО не допомагає Україні зброєю

Дипломат і експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Центру оборонних стратегій Олександр Хара висловив свою думку щодо надання Україні союзниками по НАТО зброї. За його словами, це надання зброї здійснюється лише для захисту, а не для перемоги у війні. Він вважає, що така ситуація є результатом браку стратегічного бачення і неефективного ядерного стримування Росії з боку США.

Експерт також зазначив, що не всі країни-члени НАТО бажають перемоги України над Росією, оскільки вони вважають це більшою загрозою через можливий розвал Росії та непередбачувані наслідки цього процесу.

"Власне, тому й було стримування нас у 2022 році – нам не дали можливості (для наступу – ред.) у той момент, коли ми виганяли окупантів. Те ж саме було в 2023 році, коли нам не дали авіацію, щоб ми спланували за стандартами НАТО операцію по звільненню наших територій. Зараз та сама ситуація"

, - зауважив Хара.

Експерт пояснив, що вважає цю ситуацію результатом браку стратегічного бачення і неефективного ядерного стримування Росії з боку США. Він зазначив, що російське ядерне стримування працює, оскільки обмежує надання зброї та забороняє удари вглиб території Росії, тоді як американське стримування не працює, дозволяючи Росії знищувати інфраструктуру України та вчиняти насильство проти її громадян.

Читайте також