Експерт пояснив, чому Росія рідко застосовує ракети "Іскандер"

Ракети «Іскандер» у дії на відео
Ракети «Іскандер» у дії на відео

Виробництво ракет "Іскандер" в Росії суттєво залежить від західних технологій. Частина цих ракет, вироблених російським військово-промисловим комплексом, знаходиться на складі. Про це повідомив експерт з розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він зауважив, що Росія не має доступу до багатьох західних технологій, що призводить до зменшення обсягів виробництва ракет "Іскандер".

"Друга важлива складова - це те, що ці ракети не використовуються досить часто. Це означає, що частина цих ракет, найімовірніше, виробляється на склад, для того, щоб у майбутньому використовувати їх у масованих атаках, коли буде або дефіцит систем протиповітряної оборони, або після використання всіх ракет типу КН-23, за умови того, що якусь частину систем протиповітряної оборони ракет необхідно буде використовувати для їхнього збиття. І вже після цього можуть виникнути удари тими ж "Іскандерами" або, наприклад, використання тих же балістичних ракет, але вже в зимовий період. Росіяни регулярно використовують такі види ракет для завдання ударів по об'єктах енергогенерації та теплопостачання", - зазначив Долінце.

Читайте також