Енергоспівтовариство схвалює рішення НКРЕКП щодо підвищення прайс-кепів на енергоринку

Секретаріат Енергетичного Співтовариства підтримує рішення Національної комісії з питань регулювання в енергетиці та комунальних послуг щодо розширення цінових обмежень на ринку електроенергії. Цю інформацію повідомляє сам Секретаріат.

У повідомленні зазначається, що нове рішення має позитивний вплив на лібералізацію ринку електроенергії та стимулює імпорт, що, в свою чергу, підвищує надійність постачання зимою в Україні.

Секретаріат також повідомив, що у години пікового навантаження цінові обмеження були збільшені, при цьому максимальна вартість електроенергії на українському ринку може скласти 191 євро за 1 МВт-год. Водночас, це рішення не впливає на підхід, який був запроваджений НКРЕКП 27 червня 2023 року та оцінений Секретаріатом.

Костянтин Ущаповський, голова НКРЕКП, раніше зазначав, що збільшення цінових обмежень було проведено з метою узгодження правил українського енергоринку з правилами ЄС. Він також додав, що це не спричинить значного зростання ціни на електроенергію для бізнесу.