ЄС анонсував санкції, які обвалять економіку Росії на довгі роки

ЄС анонсував санкції, які обвалять економіку Росії на довгі роки

Санкції, запроваджені проти Росії, мають обвалити економіку цієї країни та занурити її в рецесію на десятиліття.

Тому нові обмеження, які нині вводить ЄС проти РФ, будуть найбільш жорсткими, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ми вводимо найсильніші санкції проти РФ, які занурюють економіку Росії в рецесію на десятиліття. А її промисловість позбувається сучасних та критичних технологій", сказала президентка Єврокомісії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також наголосила, що сама Європа змогла подолати свою залежність від російського газу, знайшовши заміну для 80% трубопровідного палива РФ. Ціни ж на ресурс знизилися набагато швидше, ніж очікували. Якщо в лютому 2022 року газ коштував близько 120 євро за мегават-годину, то вже зовсім недавно його вартість становила 50-60 євро.

Найближчими тижнями США оголосить нові санкції проти Росії. Більшість з них вплинуть на спроможність агресора воювати. Про це повідомив координатор Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань санкцій, посол Джеймс О'Браєн.

Щодо пріоритетних сфер, у яких насамперед впроваджуватимуть обмеження, то орієнтиром буде те, як ці санкції позначаться на спроможності Росії на полі бою та у фінансовому плані. Також враховуватимуть, чи скоювала особа злочини проти українських громадян, зокрема дітей, чи браоа участь у анексії територій, чи пропагувала це.

Читайте також: