ЄС і Велика Британія готуються посилити перевірку нафтового флоту РФ - ЗМІ

Перевірка нафтового флоту РФ
Перевірка нафтового флоту РФ

Уряди ЄС і Великої Британії планують посилити перевірку нафтового флоту Росії

За даними Bloomberg, уряди країн ЄС та Великої Британії розробляють план, який спрямований на підвищення контролю над нафтовим флотом Росії.

"Велика Британія планує розпочати цього тижня "заклик до дій" з групою європейських країн, щоб націлити на так званий тіньовий флот нафтових танкерів, які Росія використовує, щоб обійти міжнародні санкції", - йдеться в матеріалі.

За проєктом заяви, уряди країн ЄС планують затвердити план щодо нафтового флоту РФ на зустрічі Європейського політичного співтовариства, яку у Великій Британії проведе прем'єр-міністр Кейр Стармер.

Група має на меті обмін інформацією про російський нафтовий флот, "координувати наші відповіді на ризики, які становлять його кораблі та посередники, і працювати з приватним сектором та іншими морськими зацікавленими сторонами над усуненням загрози".

Офіційні особи й експерти Великої Британії та держав ЄС планують провести зустріч і вжити "конкретні заходи", щоб ускладнити Росії отримання прибутку від нафтових ресурсів.

За словами Bloomberg, G7 санкції спрямовані на запобігання отриманню Росією прибутку від нафтових ресурсів шляхом обмеження доступу до основних танкерів і постачальників послуг. Це заставило Росію залежати від старих перевізників, які працюють поза галузевими нормами.

Джерело: Еспресо

Читайте також