ЄС надасть українцям гранти на 15 тисяч євро: як отримати

Українці можуть отримати грошову допомогу від ЄС на відкриття бізнесу у розмірі €15 000.

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

У відомствах підкреслили, що Євросоюз зацікавлений у бізнесі, який розробляє інноваційні продукти та планує розширюватись або експортувати свої товари. Грошову підтримку можуть отримати ті, хто хоче відкрити власну справу або вже розвиває її.

«Інтерес Євросоюзу приваблює бізнес, який створює продукти з інноваційною складовою та збирається розширюватись чи експортувати товари»

Поміж того, програма EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація малого та середнього бізнесу передбачена і для тих, хто хоче відновити свою підприємницьку діяльність. Загалом для проекту виділили 300 тисяч євро, а кожному учаснику, якого вважатимуть гідним кандидатом, нададуть 15 тисяч євро.

Грошову допомогу можна витратити на:

  • сировину, обладнання, інструменти, програмне забезпечення;
  • створення або збереження робочих місць;
  • оренду приміщень, обладнання або програмного забезпечення;
  • послуги, пов'язані з підтримкою виробництва, розвитком інноваційного та експортного потенціалу;
  • витрати, пов'язані з переїздом, перекваліфікацією чи транспортуванням.

Реєстрація на отримання грошової допомоги від Європейського Союзу триватиме до 10 березня. Заявки можна подати на порталі Українського фонду стартапів. Заявки будуть перевірятися на відповідність вимогам та повноту інформації.

Ті, хто потраплять до топ-25 учасників, пройдуть оцінку та інтерв'ю. Потім з ними проведуть співбесіди, і лише 20 найкращих отримають грантові угоди.

На завершення, слід згадати, що деякі українці отримають доплати в розмірі 15 тисяч гривень.