Єврокомісія: Китай може збільшити поставки в Росію товарів для виробництва зброї

Китай постачає Росії обладнання для зброї

Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Китай постачає Росії товари подвійного призначення, які потрібні для виробництва зброї. Збільшення поставок буде пов'язане зі зниженням рішучості Заходу протистояти війні Росії проти України.

Домбровскіс повідомив, що ЄС співпрацює зі Сполученими Штатами Америки над санкціями проти Росії, але не розкрив подробиць. Він також зазначив, що ЄС занепокоєний діями Китаю щодо України, особливо з постачанням важливих компонентів Росії.

"Ми бачимо, що Китай сидить на паркані і шукає, як використати цю ситуацію у своїх цілях, але, на жаль, останнім часом ми також бачимо ознаки того, що Китай справді постачає в Росію комплектуючі, всіляке обладнання", - сказав представник Єврокомісії.

Домбровскіс підкреслив, що це обладнання не є справжньою зброєю, але має військове призначення. Він закликав Захід проявити рішучість та застосувати додаткові санкції проти РФ та надати підтримку Україні, оскільки в противному випадку наслідки будуть дуже негативними.

Джерело: РБК-Україна