Єврокомісія продовжила безкоштовний роумінг для українців

Український турист за кордоном з телефоном
Український турист за кордоном з телефоном

Єврокомісія продовжила безроумінгову угоду для українців

Єврокомісія продовжила на ще один рік скасування роумінгової плати для українців. Це вже пʼяте продовження угоди між 22 європейськими та семи українськими операторами для забезпечення звʼязку біженців з України.

Угода зумовлена тим, що оператори знизили тарифи для підключення дзвінків через кордони.

"Пʼяте продовження угоди є прикладом європейської солідарності та співпраці в часи кризи. Чекаємо на Україну в зоні роумінгу ЄС", – заявив єврокомісар Тьєррі Бретон.

Останні дані від Органу європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) показують, що угода була ефективною в наданні доступних дзвінків. Оператори продовжують надавати безкоштовні SIM-карти біженцям, безкоштовні міжнародні дзвінки в Україну та щомісячні пакети для використання в країні перебування.

Крім телекомунікаційних послуг, оператори також надають смартфони, павербанки та ноутбуки біженцям або підтримують благодійні організації.

Згідно з ЄК, українські оператори продовжують надавати безкоштовні або значно знижені роумінгові послуги, незважаючи на зменшення вхідного трафіку та труднощі в підтримці абонентської бази.

Джерело: Forbes

Читайте також