Європі необхідно більш серйозно поставитися до допомоги Китаю Росії — Держдеп

Двоє людей розмовляють по телефону
Двоє людей розмовляють по телефону

Китай намагається підтримувати Росію - Кемпбелл

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив, що Китай має намір підтримувати Росію "до останнього". Він також зазначив, що США активізують дипломатичні зусилля для переконання Європи у ролі Китаю у підтримці війни Росії проти України.

Кемпбелл особисто передав це попередження європейським дипломатам в НАТО з більшою деталізацією. Він зазначив, що це сталося перед самітом лідерів НАТО, на якому Альянс має надіслати серйозний сигнал Пекіну.

Курт Кемпбелл також зазначив, що Китай намагається применшити свою підтримку Росії публічно і підтримувати нормальні дипломатичні й торговельні зв'язки з Європою. Він вважає допомогу Пекіна Росії "надзвичайно тривожною".

Крім цього, США та Європа також займаються питанням надлишкових торговельних потужностей Китаю. Адміністрація Байдена підвищила тарифи на китайські електромобілі, і очікується, що Європейська комісія також запровадить тарифи. Однак, європейські фірми закликають свої країни не займатися торговельною війною з Китаєм через страх втрати доступу до ринку.

"Справедливо буде сказати, що загальна мета Китаю полягає не лише в тому, щоб підтримувати Росію - на наш погляд, до останнього - але і в тому, щоб применшувати це публічно і намагатися підтримувати нормальні дипломатичні й торговельні зв'язки з Європою" - заявив Курт Кемпбелл.

Читайте також