ФБР: стрілець у Трампа кілька місяців вирішував, кого обрати своєю ціллю

Стрілець на зображенні
Стрілець на зображенні

Політичний активіст планував замах на Трампа

20-річний Томас Крукс, який здійснив напад на колишнього президента США Дональда Трампа в середині липня, заздалегідь обирав, проти кого з публічних діячів він буде стріляти. Про це повідомив представник Федерального бюро розслідувань Кевін Роєк.

За даними ФБР, Крукс декілька місяців активно шукав інформацію про кандидата в президенти від Республіканської партії і його опонента, президента Джо Байдена. Він навіть зареєструвався для участі в мітингу Трампа в Пенсильванії у липні.

Це були тривалі і детальні зусилля з планування атаки на певні події. Він розглядав будь-яку кількість подій або цілей, - зазначив Роєк.

Агенти ФБР поки що не змогли визначити, що спонукало Крукса до замаху на Трампа. Його електронні пристрої свідчать про його зацікавленість різними ідеологіями, але немає конкретних підтверджень, що його мотивували якісь певні погляди.

Слідчі не знайшли жодних доказів того, що у Крукса були спільники або що він діяв в інтересах іноземної держави. Також не було виявлено слідів незаконних наркотиків або алкоголю у його організмі.

Нагадаємо, під час нападу на Трампа під час передвиборчого мітингу 13 липня йому щабель кулею, що призвело до поранення вуха. Одна людина, яка знаходилась на трибунах позаду Трампа, загинула, а ще двоє отримали поранення. Нападника - 20-річного Томаса Метью Крукса - було нейтралізовано на місці події агентами Секретної служби.

Джерело: Європейська правда

Читайте також