ФІФА визначила місце проведення фіналу чемпіонату світу-2026 з футболу

ФІФА обрала місце проведення чемпіонату світу 2026 року

ФІФА визначила місце, де відбудеться фінал чемпіонату світу з футболу 2026 року. Згідно з оголошеною інформацією, вирішальний матч пройде на стадіоні "Метлайф стедіум" у штаті Нью-Джерсі, США.

Захід розпочнеться 11 червня і триватиме до 19 липня 2026 року. Це буде перший чемпіонат світу, який спільно проведуть три країни - США, Мексика та Канада. Крім цього, участь у ньому візьмуть рекордні 48 збірних.

Ігри проходитимуть у 16 містах, серед яких 11 американських, 3 мексиканські та 2 канадські. Згідно з планами, з чвертьфінальної стадії змагань матчі будуть проводитись лише на стадіонах у США.

На право провести фінал ЧС-2026 претендували три стадіони: у Далласі, Лос-Анджелесі та Нью-Джерсі. Однак, ФІФА обрала "Метлайф стедіум", розташований за 8 км від Нью-Йорка, з можливістю вміщення 82 500 глядачів.

Матч-відкриття ЧС-2026 відбудеться на стадіоні "Ацтека" в Мехіко з участю збірної Мексики, а матч за третє місце пройде на стадіоні "Хард Рок стедіум" у Маямі. Максимальну кількість матчів турніру зіграють у Далласі на стадіоні "AT&T стедіум", де заплановано проведення дев'яти ігор.

Нагадаємо, що ФІФА також назвала кращого футболіста 2023 року. Також, Міжнародна федерація гімнастики дозволила російським спортсменам, які підтримують війну, брати участь у змаганнях.